3. 11. 2021

Navyšovali jste od vypuknutí pandemie covid-19 skladové prostory? Případně o kolik? Na takové a další otázky odpovídal Přemysl Vícha, ředitel divize E-business NWT/ Patro.cz.

Využíváme stávající skladové prostory, které jsme výrazně optimalizovali. Zaměřili jsme se na plynulost a rychlost při odbavení zboží, tím jsme si pomohli i v kapacitách na skladové prostory. Vedle vlastních skladů jsme investovali do vývoje Marketplaces (droppshiping), ve kterém máme nyní již přes 10 % dodavatelů, kteří zasílají zboží přímo kupujícímu. Tím jsme zrychlili expedici přímo ke koncovému klientovi a zároveň nemusíme tolik navyšovat vlastní skladové prostory. Přesto se nejprodávanější zboží snažíme nakupovat na náš sklad.

Měla na to nějaký vliv pandemie? Zejména mě zajímá, jestli jste navyšovali zásoby zboží, protože globální dodavatelské řetězce jsou kvůli covidu narušené a všeobecně dochází k výpadkům výroby a dodávek.

Navyšování zboží na sklad probíhá právě v této době ještě intenzivněji než kdy v minulosti. Kvůli ovlivnění situace s cenou za dopravu, zdražením zboží z důvodu nedostatku surovin, se snažíme získat co největší zásobu na sklad, abychom zvládli klientům nabízet široký sortiment i před Vánocemi. Nedostatek zboží před Vánoci ovlivní i jejich cenu, která se může výrazně zvýšit. Proto radíme nakupujte již nyní.

zdroj: nejbusiness.cz

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram