23. 9. 2021

Díky této dotaci můžete ušetřit desítky procent nákladů na výstavbu nebo modernizaci vašeho domu. Není tedy divu, že hodně lidem tak udělala radost zpráva, že budou moci dotaci čerpat i nadále. Do roku 2030 rozdělí z evropských i národních zdrojů dotace v minimální výši 39 miliard. Nová etapa přináší celou řadu novinek. Mezi nejzásadnější se řadí rozšíření podpory na bytové domy po celé ČR a sloučení s programem Dešťovka. Podrobnosti k tomuto tématu nám postupně doplní ředitel divize výstavby pasivních domů společnosti NWT, Ing. Karel Havlíček.  

Zájem o dotaci stále roste


Od roku 2014 dotaci využilo více než 65 tisíc příjemců a bylo vyplaceno celkem 10 miliard korun. Velký zájem o tuto dotaci pokračuje i nadále. V letošním roce byl zaznamenán 45% nárůst přijatých žádostí.

„Tyto čísla jasně dokazují, že program motivuje domácnosti k úsporným stavbám a zvyšuje zájem o obnovitelné zdroje energie, a proto považuji za velmi důležité v tomto programu pokračovat“, vysvětluje Karel Havlíček ze společnosti NWT.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram