Plánujete modernizaci vašeho domu nebo stavíte nový? Jděte na to chytře

23. 9. 2021

Díky této dotaci můžete ušetřit desítky procent nákladů na výstavbu nebo modernizaci vašeho domu. Není tedy divu, že hodně lidem tak udělala radost zpráva, že budou moci dotaci čerpat i nadále. Do roku 2030 rozdělí z evropských i národních zdrojů dotace v minimální výši 39 miliard. Nová etapa přináší celou řadu novinek. Mezi nejzásadnější se řadí rozšíření podpory na bytové domy po celé ČR a sloučení s programem Dešťovka. Podrobnosti k tomuto tématu nám postupně doplní ředitel divize výstavby pasivních domů společnosti NWT, Ing. Karel Havlíček.  

Zájem o dotaci stále roste


Od roku 2014 dotaci využilo více než 65 tisíc příjemců a bylo vyplaceno celkem 10 miliard korun. Velký zájem o tuto dotaci pokračuje i nadále. V letošním roce byl zaznamenán 45% nárůst přijatých žádostí.

„Tyto čísla jasně dokazují, že program motivuje domácnosti k úsporným stavbám a zvyšuje zájem o obnovitelné zdroje energie, a proto považuji za velmi důležité v tomto programu pokračovat“, vysvětluje Karel Havlíček ze společnosti NWT.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram