30. 11. 2020

[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="4.6.3" _module_preset="default"][et_pb_row _builder_version="4.7.4" _module_preset="default"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.6.3" _module_preset="default"][et_pb_text _builder_version="4.7.4" _module_preset="default" hover_enabled="0" sticky_enabled="0"]

Už v úterý 1. 12. v 10 hodin se můžete těšit na online diskuzní pořad deníku E15 na téma Nástupnictví v rodinných firmách s naší finanční ředitelkou, Martinou Vítkovou a její dcerou Klárou.

 

"V posledních letech jsme zaznamenali nárůst mandátů na předání a prodej u českých rodinných firem. Čím to je? Na rozdíl od západního světa, kde svobodné podnikání plynulo bez přerušení, nastoupili v naší zemi otcové a matky zakladatelky na pomyslnou startovací čáru všichni najednou v 90. letech. Po 30 letech tvrdé práce tak stojí vlastníci před nelehkým rozhodnutím, jestli rodinnou firmu předat nebo prodat. Nástupnictví v českých rodinných firmách se však začíná dostávat do západního standardu. Bohužel se předání v rámci rodiny zdaří jen v případě přibližně 30 % rodinných firem." 

 

Témata k diskuzi: 

  • Specifika rodinného podnikání – co řeší oproti jiným firmám
  • Správné načasování předání rodinné firmy – kdy je ideální předat společnost nástupníkům?
  • Zvládnutí samotného procesu předání – na co se zaměřit a čemu se vyvarovat?
  • Vliv změny majitele na firemní kulturu
  • Společnost NWT a.s. – co konkrétně řeší v jejich firmě, jak se připravují na předání, v čem potřebují (budou potřebovat) pomoci od třetích stran?
  • Jak správně vychovat nástupnickou generaci?
  • Motiv založení Asociace rodinných firem
  • Co znamená členství v ARF pro rodinu Vítkovou? V čem je členství obohacuje?

 

Řečníci:

Klára Vítková – nástupnická generace, NWT a.s.
Martina Vítková – majitelka NWT a.s.
Jan Pavelka –právník, Pavelka Partners, předseda Asociace rodinných firem
Simona Bodláková – konzultantka, SevenIn, expertka Asociace rodinných firem
 
 
Moderátor: Viliam Buchert
 
 
Online konferenci můžete sledovat ZDE.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram