Náš e-shop Patro.cz slaví 22. narozeniny!

12. 10. 2020

Naše Patro.cz slaví 22. narozeniny! „A my máme přání jediný“, ať se k nám pořád tak rádi vracíte jako doposud 😊. Na oslavu a jako malé poděkování za věrnost pro vás máme hned 2 dárky:

  • Nový design webových stránek – takový, aby pro vás bylo nakupování nejen povinností, ale i zábavou a odpočinkem.
  • A malou exkurzi do zákulisí e-shopu. Míst, ze kterých jsme pro vás za ty roky vyexpedovali už téměř 1 000 000 balíčků.

Ale pěkně popořádku…

 

 

Jak to celé začalo

 

Psal se rok 1998. Čeští hokejisté získali zlaté medaile v Naganu, vývojáři spustili celosvětový vyhledávač Google a naše Patro.cz úplně poprvé zabrousilo do neznámých vod internetu. Tenkrát jako jeden z prvních „pokusů“ v ČR.

Naše alma mater, technologická a inovační společnost NWT, nám dala hned od začátku do vínku slušný IT sortiment (komponenty, monitory, myši, tiskárny apod.) a naše stránky byly první v česku, které obsahovaly menu a produkty organizované do stromu. Ale zákazníci se s internetem teprve oťukávali.

Na net se za vydatných škrčivých zvuků připojovalo jen na dobu nezbytně nutnou. A víc než online shopping frčel v offlinu Need for Speed a Half Life...

Dodavatelé neměli elektronická data, a tak nezbývalo než přepisovat papírové ceníky. Když nás bylo na českém trhu 15, založili jsme APEK (sdružení firem a podnikatelů v oboru elektronického obchodu, jejímž cílem je podpora rozvoje elektronického obchodování v ČR) a podmínky správy e-shopu se začaly postupně zlepšovat. Za ty roky se nám podařilo navázat kontakty se stovkami výrobců, dovozců a velkoobchodních dodavatelů a do nabídky dostat statisíce produktů všech oborů. Psí boudy, vodní dýmky, zájezdy i auta.

Naše Patro bylo už tenkrát 3. největším e-shopem a na 6. místě v ČR jako zásilkový obchod (tehdy se do kategorii počítali také katalogoví prodejci jako Otto Quelle nebo Karat). Dnes je českých e-shopů kolem 40 000. A nám se jako jednomu z mála těch původních podařilo přežít. A to hlavně díky vám, našim pravidelným zákazníkům.

 

Patro parta se představuje

 

 

Tak to jsme my, tým Patro.cz.  Sehraná parta pohodářů, která pro vás ráda zajistí téměř cokoliv. Od pamlsků pro domácí mazlíčky přes parfémy až po elektroniku.

I když u nás najdete hned několik expertů na poletování mezi patry, „z patra“ se na nikoho rozhodně nekoukáme. Jsme příznivci zákaznického hýčkání, empatie a lidskosti, která by měla být u všech služeb veřejnosti naprostou samozřejmostí.

Když zrovna nepracujeme, najdete nás nejčastěji na sjezdovce, pod stanem, za mixážním pultem, na fotbale, v čajovně nebo jen tak u dvoudeci vína.

 

 

Děkujeme vám za přízeň a už se moc těšíme na další dvoudekádu s vámi!

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram