[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="4.6.3" _module_preset="default"][et_pb_row _builder_version="4.6.3" _module_preset="default"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.6.3" _module_preset="default"][et_pb_text _builder_version="4.6.5" _module_preset="default"]
Potravinářská komora České republiky ve spolupráci s časopisem Svět potravin realizuje každý měsíc nezávislé testování potravin za účasti vysoce kvalifikovaných profesionálů. Oproti ostatním titulům zohledňují nejen senzorickou stránku, ale i kvalitativní, která je posuzována v laboratořích na základě podrobných analýz složení. Říjnové vydání bylo věnováno rajčatům a náš Hranáček získal nejlepší hodnocení ze všech testovaných vzorků.
Do testu bylo zařazeno 12 druhů cherry rajčat, patero z nich neslo značku kvality KLASA, dvoje rajčata pak byla zároveň i nositelem označení Regionální potravina. Tyto vzorky pocházely z české produkce, zbylých sedm vzorků bylo ze zahraničí. Náš červený Hranáček získal v rámci senzorického hodnocení nejlepší známku, a to 1,6.
Komentář senzorika: Vzorek intenzivní červené barvy, příjemného vzhledu a vůně. Vzorek měl velmi příjemnou sladkou chuť a intenzivní rajčatovou chuť. |
[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]