30. 3. 2020

[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="4.4.0"][et_pb_row _builder_version="4.4.0"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.4.0"][et_pb_text _builder_version="4.4.0"]

Udržet v běhu celý tým, podnítit motivaci, souhru, a hlavně dotáhnout rozdělanou práci do konce, to je jedno z témat dne každé větší firmy, která až doposud sázela na klasický offline režim. Bez přenesení (alespoň) části aktivit „do onlinu“ se obejde málokdo. Efektivně pracovat bez pocitu izolace se dá ale naštěstí i na dálku. Díky Microsoft Teams - komunikačnímu nástroji pro Office 365, který v příštím roce nahradí Skype pro firmy.

V čem je lepší? Propojuje veškeré výkonné možnosti Office 365 s funkcemi Skypu pro firmy, a díky tomu nabízí perfektní zázemí pro týmovou spolupráci v otevřenějším digitálním prostředí. Teams to není jen aplikace na chat a videokonference. Pomocí Teams můžete řídit týmy i projekty, vnést řád do poznámek z porad, komunikovat s kolegy odkudkoliv a z jakéhokoliv zařízení, sdílet dokumenty (Word, Excel, Powerpoint a další) a spolupracovat na nich v reálném čase. Díky integrovaným aplikacím Office 365 budete mít vše na jednom místě.

S integrací vám rádi pomůžeme. Připravili jsme pro vás zdarma návod na online schůzky a chat v Microsoft Teams. A těm z vás , kteří jej nemají součástí licence, jsme ve spolupráci s Microsoftem schopni poskytnout demo až na 6 měsíců zcela zdarma.

 

V NWT využíváme Microsoft Teams denně a díky zátěžové zkoušce posledních dnů vám můžeme poradit i pár začátečnických vychytávek:

    1. Udržujte osobní kontakt - nastavte si u všech schůzek možnost online připojení, tak aby se všichni členové týmu mohli odkudkoli připojit. Nebojte se využívat funkci videa a stručně shrňte to, co byste jinak sepisovali několik minut.
    2. Respektujte se navzájem – i když má videokonference své výhody, ne každý dokáže pohotově reagovat a sdělit svůj názor. Dělejte často přestávky a nabídněte kolegům možnost kdykoliv zformulovat své myšlenky také do okýnka chatu.
    3. Rozostření pozadí – máte kolem sebe příliš mnoho rušivých elementů? Chcete schůzovat, ale nemáte perfektně uklizeno? Anebo si jen zkrátka a dobře pokaždé najdete nějaké „ale“, pro které je videohovor neuskutečnitelný? Nemusíte se bát, Microsoft Teams nabízí funkci rozostřeného pozadí, díky kterému se budete moci soustředit jen na to nejdůležitější.
    4. Schůzky nahrávejte – než schůzka začne, stiskněte možnost nahrávání, aby si mohli záznam později pustit i ti, kteří nemohli být přítomni, případně, abyste si mohli kdykoliv osvěžit stěžejní body.
    5. Sdílejte obsah a spolupracuje na něm během hovoru – potřebujete během hovoru účastníkům prezentovat nabídku, doplnit tabulku v Excelu nebo jednoduše prezentovat celou plochu vašeho počítače? To vše můžete v Teams. Během sdílení plochy můžete také předat řízení druhé straně.
    6. Místo pro poznámky z online schůzky - nemusíte překlikávat mezi okny, místo pro vaše poznámky máte k dispozici přímo v konferenčním hovoru

 

V případě dotazů vám rádi poradíme, kontaktujte nás na: cloud@nwt.cz

Obrázek sdílení

Obrázek poznámky

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram