26. 2. 2020

[et_pb_section fb_built="1" _builder_version="4.3.2"][et_pb_row _builder_version="4.3.2"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.3.2"][et_pb_text _builder_version="4.3.2"]

Zlín, 26. 2. 2020 – V úterý 25. 2. zahájila zlínská technologická a inovační společnost NWT výstavbu Inovačního centra NWT. Tradičního slavnostního „poklepání na kámen“ se zúčastnil předseda Poslanecké sněmovny České republiky, Radek Vondráček i senátor a hejtman Zlínského kraje, Jiří Čunek.

Průmyslový inkubátor budoucnosti vyroste na třídě Tomáše Bati v bezprostřední blízkosti původního baťovského obilního sila, současného Centra strategických služeb NWT. Do komplexu o celkové ploše 5107 m² se zázemím 7 nadzemních podlaží a 2 podzemních garáží investuje NWT 160 milionů korun. Chybět nebudou nejen světové technologie, ale i další nástroje udržitelného rozvoje, které jsou součástí portfolia NWT – fotovoltaika, tepelná čerpadla, rekuperace nebo třeba nabíječka pro elektromobily. Své první nájemníky přivítá Inovační centrum už v roce 2021.

Budova nabídne 89 kanceláří, prostory pro pořádání meetingů a konferencí, obchodní pasáž i laboratoře, které bude možné využít jak ve spolupráci s vědeckými institucemi, tak pro vlastní výzkum. Celý koncept pojí úcta k původní architektuře města i inspirace konceptem Smart city. Je kontrastní, elegantní a vysoce funkční.

„Nejnovější světové technologie jsou při startu neocenitelnými společníky. Proto jsme se rozhodli vytvořit podpůrné zázemí. Místo, kde budou technologické firmy upevňovat spolupráci a kde se podpoří spolupráce mezi podnikatelskými subjekty a vědecko-výzkumnými institucemi,“ řekla finanční ředitelka, Martina Vítková.

Díky partnerství s Ústavem informatiky a umělé inteligence Fakulty aplikované informatiky Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně získají zasídlené firmy možnost poradenství v oblastech výzkumu a vývoje i rychlý přístup k jinak těžko dostupným informacím. Již vybudovaná infrastruktura společnosti NWT celý seznam technologických benefitů rozšíří o služby moderního datového centra, poradenství v oblasti IoT i kybernetické bezpečnosti a podporu backoffice a marketingu.

„Myslím si, že Zlínský kraj má vysoký inovační potenciál. Pojďme ho společně rozvíjet a zdokonalovat tak, aby obstál v nové době Průmyslu 4.0. úzce spjatým s IoT a kybernetickou bezpečností,“ shrnuje projekt David Vítek, ředitel společnosti NWT.

Společnost NWT pro výstavbu Inovačního centra inspiroval také jeden z klíčových faktorů úspěchů Tomáše Bati - přilákat do Zlína ty nejtalentovanější a nejpracovitější lidi z celého světa. Jeho záměr se stává dnes ještě aktuálnější než kdy dřív. Díky technologiím a dostupnosti dopravy nebylo cestování za lepšími pracovními příležitostmi nikdy jednodušší. A právě tento trend má podle NWT velký dopad na náš region a město. „Partnerství s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně, kde každým rokem studuje několik stovek studentů se zaměřením na nové technologie, nám umožňuje tento benefit náležitě využít,“ dodává Martina Vítková, finanční ředitelka společnosti NWT.

Díky mezinárodnímu zastoupení NWT v členských státech EU (Slovensko a VB) bude možné inovativní myšlenky a know-how z výzkumů šířit mnohem dál než jen za hranice České republiky.

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row _builder_version="4.3.2"][et_pb_column type="4_4" _builder_version="4.3.2"][et_pb_gallery gallery_ids="28110,28111,28112,28113" show_title_and_caption="off" _builder_version="4.3.2"][/et_pb_gallery][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram