Nejvyšší kvalifikace na poli IT bezpečnosti

9. 1. 2020

Jak už jsme nedávno naťukli, náš nový tým IT SECURITY se vydal na cestu za co nejvyšší kvalifikací na poli bezpečnosti. Abychom vám, našim klientům, mohli nabídnout ty nejlepší techniky a nástroje na penetrační testování. Plán je ponořit se do sociálního inženýrství, bezpečnostních auditů, penetračních testů a nápravných opatření. Budeme vám pomáhat a designovat firemní infrastruktury s ohledem na ještě vyšší bezpečnost.

Ale konec řečí, pojďme se raději podívat na to, jak sliby převádíme do praxe.

 

Hacking jako životní fascinace

Podařilo se nám získat už 5 certifikátů ze školení v oblasti security. Posledním „úlovkem“ je Certified Ethical Hacker v10. Nejnovější verze celosvětově nejoblíbenějšího a nejprestižnějšího kurzu firmy EC-Council. Až po okraj nadupaná technikami a nástroji, které se běžně používají v aktuálním hackingu a při penetračním testování. Techniky jako je pokročilá enumerace a skenování sítí či systémů v celopodnikovém rozsahu, tvorba malwaru a trojských koňů, pokročilé síťové útoky eliminující omezení VLAN a jiné techniky.

„Termín hacking ve mně vzbuzoval zvědavost od dětství. Během střední a později vysoké školy jsem postupně získával bližší informace. Začal jsem se učit o kybernetické bezpečnosti a pracovat s hackerskými nástroji. Bylo vzrušující objevovat nová zranitelná místa a hledat slabiny zabezpečení.

Chtěl jsem se naučit vše o hackingu, sociálním inženýrství a dalších praktikách. Bez váhání jsem si proto zvolil i celosvětově uznávaný kurz Certified Ethical Hacker. Nejžádanější program školení a pověření v oblasti zabezpečení informací. A bylo to potvrzení mých znalostí a praktických zkušeností. Studijní materiál poskytnutý EC-Counsil byl úžasný! Tolik témat, tak krátká doba – a přitom perfektně prakticky zvládnuté. C | EH přišel s mnoha nástroji, které jsem si i rovnou procvičil ve virtuálních laboratořích v reálném čase. Vynikající zkušenost!“, shrnul školení náš expert na IT bezpečnost, Filip Lang.

Celý rozhovor si můžete přečíst ZDE.

ict.nwt.cz

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram