22. 10. 2019

Dceřiná společnost Alphabet bude dodávat obyvatelům Christiansburgu ve Virginii produkty poté, co obdrží schválení od vlády a spojí se s hlavními hráči, jako jsou FedEx a Walgreens. Wing říká, že jsou první komerční službou, která doručuje pomocí dronů v USA.

Video zveřejněné společností Wing ukazuje starší pár a rodinu s malými dětmi, které pomocí chytrých telefonů vybírají položky k dodání. Dále pracovník položky umístí do lepenkové krabice, která vypadá jako nadměrný Happy Meal. Krabici poté připojí ke žlutému klipu visícímu ve vzduchu a box putuje vzhůru k dronu. Dodávku doručuje dron na pozemek čekajících zákazníků.

Společnost doufá, že nahradí objednávky, které se obvykle dovážejí autem nebo kamionem, aby se snížil počet vozidel na silnici. Doručovací služba se také označuje jako řešení pro lidi s pohybovým omezením. Wing slibuje doručení do pár minut od objednávek zákazníkům, kteří žijí v určených doručovacích zónách Christiansburgu. Za dodání se neplatí žádné další poplatky, řekl mluvčí.

Originální příspěvek (v angličtině): https://www.theverge.com/2019/10/18/20921310/wings-delivery-drones-virginia-first-flight

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram