17. 5. 2019

Po dlouhém vyjednávání byla v USA oficiálně založena firma Fillamentum Inc. Fungovat bude ve městě Ambridge poblíž Pittsburghu v Pensylvánii. Společnost v pronajatých prostorách nejprve zřídí sklad, který pokryje objednávky amerických zákazníků, následně v nich zahájí také výrobu.

Náklady nezbytné pro zřízení pobočky v USA podle generálního ředitele zřejmě nepřesáhnou deset milionů korun. Dalších zhruba deset milionů korun by měla představovat investice do dvou výrobních linek. Pakliže nedojde k neočekávaným komplikacím, počítá Fillamentum s jejich spuštěním nejpozději na konci příštího roku. “Projeví se to ve výrazném zkrácení dodacích lhůt,” řekl generální ředitel společnosti, Josef Doleček.

Za oceánem plánuje firma zaměstnat maximálně 20 lidí, převážně místních. Roční tržby americké pobočky by se podle Dolečka mohly pohybovat kolem jednoho milionu dolarů. Do budoucna chystá Fillamentum rozšíření produkce také v ČR. Průběžně navíc investuje do digitalizace výroby.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram