15. 5. 2019

Na portálu Hithit aktuálně probíhá sbírka na novou knížku Sladký roky od autorky Diany Kutilové o dětech a dospívajících s diabetem prvního typu. Naše Farma Bezdínek bude jedním z kmotrů.

„S autorkou knihy, paní Dianou Kutilovou, jsme se potkali v době, kdy po úspěšném vydání první knihy s názvem Šípkové Růženky naruby realizovala sérii eventů vedoucích k osvětě diagnózy diabetu prvního typu. Právě pro děti s diabetem je zdravá strava opravdu důležitá – proto jsme moc rádi, že můžeme doprovázet různorodé aktivity projektu Sladké děti nejen produktovými ochutnávkami zeleniny z naší farmy, ale i další formou podpory – například nákupem knih do nemocnic a léčeben pro děti,“ vysvětluje Monika Zábojníková, PR manažerka Farmy Bezdínek.

Diabetické děti tvoří jen malou část všech diabetických pacientů. Jejich počet se nyní pohybuje kolem 3 800 v celé republice, tedy zhruba třikrát více, než před dvaceti lety. Jedná se však současně o nejzranitelnější skupinu osob s diabetem. Právě děti totiž prožijí s tímto onemocněním nejdelší část svého života a riziko vzniku nejrůznějších komplikací je u nich nepochybně vyšší než při stanovení diagnózy v dospělosti.

Před  rokem na Den matek proběhl v Palladiu v Praze křest knížky Šípkové Růženky naruby. Byla to moc krásná akce pro děti s diabetem prvního typu a jejich rodiče s bohatým programem. Doufáme, že i letos se sejdeme na podobné akci, u příležitosti křtu knížky Sladký roky a zelenina z Bezdínku u toho opět nebude chybět,” uvedla Diana Kutilová, autorka projektu Sladké děti.

Součástí akce bude také výstava Sladké děti upozorňující na problémy spojené s diagnózou diabetes prvního typu a módní přehlídka, na které modelky a modelové předvedou, jak nosí svoje inzulinové pumpy a senzory.

Vydání knížky “Sladký roky” lze podpořit několika způsoby. Zakoupením samotné knihy, pořízením trička s potiskem růže s kapkou krve a nápisem Sladké děti (foto ZDE), případně koupí ručně malovaného trička s růží (květinu namaluje dcera paní Kutilové Terka na tričko barvy dle Vašeho výběru, ukázkové foto ZDE). Veškeré informace o sbírce najdete pod tímto odkazem.

Další informace v tiskové zprávě, ke stažení ZDE.

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram