31. 1. 2019

Naše agrácká parta vyrazila opět po roce mezi zelinářské odborníky na slovo vzaté. Kam? No přece na Zelinářské dny v hotelu Skalský dvůr v Lísku u Bystřice nad Pernštejnem. Dvoudenní seminář byl určený všem pěstitelům, co se nebojí využívat nejnovější trendy a postupy v produkci zeleniny.

Letošní akce se zúčastnilo 300 zemědělských nadšenců, kteří u našeho stánku otestovali více než 40 kg rajčátek a okurek. Jen u koštu ale nezůstalo, na programu byla i řada odborných přednášek. Mezi řečníky se objevili i zástupci naší Farmy Bezdínek - Václav Psota přednášel o využití biologické ochrany v praxi a Monika Zábojníková prezentovala společně s Alicí Kouřilovou (Zelinářská unie Čech a Moravy) výsledky loňské Zelinářské tour na podporu konzumace lokální produkce v ovoci a zelenině.

Stálo to za to! Podpořit české farmy a farmáře má smysl. Poctivá lokální zelenina je totiž opravdu grunt a vyplatí se obzvláště dnes, kdy lidé své potřeby uspokojují daleko snáze než kdy dříve. Materiální stránka života ustupuje do pozadí. Chceme být hlavně zdraví a šťastní. A k tomu vyvážená strava zkrátka patří. Nestačí jen líbivý profil na Instagramu, chce to vyrazit do akce. Každá kontaktní kampaň je velkým krokem kupředu. Ani ten nejvystajlovanější obrázek totiž nenahradí bezprostřední zážitek s voňavou zeleninou.

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram