11. 1. 2019

Knedlo, vepřo, zelo versus čerstvá zelenina

Knedlo, vepřo, zelo, orosené pivo a navrch dvě Honzovy buchty. I tak může vypadat české polední menu. Že se vám na tom něco nepozdává? Nepletete se. Přesto, že je vyvážená strava alfou omegou pro zdravého ducha a fit tělo, její důležitost se stále tak trochu podceňuje. Šidíme hlavně čerstvou zeleninu, která je přitom doslova stavebním kamenem potravinové pyramidy.

To, co věděly už naše prababičky, dnes potvrzují také odborníci. Světová zdravotnická organizace (WHO) doporučuje sníst denně až 400 g ovoce a zeleniny. Nutriční specialisté jen přikyvují a radí zvolit ideální poměr 2:1 ve prospěch zeleniny. To znamená zhruba 270 gramů zeleniny a 130 gramů ovoce.

Zajímá vás kolik ovoce a zeleniny sní průměrný Čech? Pak si určitě nenechejte ujít článek "Kolik zeleniny jíme a kolik bychom měli?" na blogu Farmy Bezdínek.

blank
blank
blank
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram