19. 11. 2018

Holandské principy v českém zemědělství

Naším posláním je přispívat k tomu, aby Češi a Slováci jedli dvanáct měsíců v roce více lokálně vypěstované zeleniny nejlepší možné chuti. Přestože má Česká republika vynikající klimatické podmínky pro pěstování ovoce a zeleniny, naprostou většinu dováží ze zahraničí. Chtěli bychom to změnit. A proto jsme se rozhodli stavět skleníky na klíč a zeleninu také sami produkovat. V současné době vlastníme dvě farmy založené na osvědčených holandských principech, které dodávají rajčata a okurky na pulty českých obchodů dvanáct měsíců v roce. Jedna je v Kameničanech na Slovensku v těsné blízkosti československé hranice a druhá na Bezdínku na severní Moravě.

Pokud mají nejen děti, ale i dospělí jíst více zeleniny, musí jim opravdu chutnat. A právě chuť je to, co dělá naše rajčata výjimečná. Pěstujeme pouze prémiové odrůdy a plody sbíráme v plné zralosti, aby byly krásné červené. K nakousnutí. Při pěstování využíváme energii z obnovitelných zdrojů a odpadní teplo. Zavlažujeme dešťovou vodu a přebytečnou zálivku recyklujeme. Pěstujeme v organickém substrátu, který po skončení pěstební sezóny kompostujeme. Proti škůdcům používáme biologickou ochranu a květy u nás přirozeně opilují čmeláci.

 

blank
blank
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram