20. 7. 2018

Až do 22. 7. hostí zlínský zámek výstavu závěrečných diplomových prací studentů Fakulty multimediálních komunikací UTB s názvem Diplomky 18. Jednou z nich je i jedinečný projekt studenta Průmyslového designu, Františka Dvořáka, s názvem Návrh elektrického motocyklu, který vznikl za podpory naší dceřiné společnosti Fillamentum.

„Jsem obrovským fanouškem motorek a motorismu všeobecně a to je jeden z hlavních důvodu, proč jsem na tomto projektu začal pracovat. Jsem rád, že mi Fillamentum poskytlo materiály pro tisk a moje závěrečná práce se díky tomu mohla zrealizovat.“

Františkova motorka se skládá celkem z 66 dílů, na které se spotřebovalo neuvěřitelných 2,5 km filamentů a celkový čistý čas tištění zabral 43 dní.  „Nejdůležitější pro mě byl správný výběr materiálu. Po experimentování s ASA a ABS, jsem se rozhodl pro tisk použít materiál CPE, konkrétně CPE HG 100, který se ukázal jako nejvhodnější. Je velmi pevný a stabilní a navíc má skvělou rázovou houževnatost, což pro můj projekt bylo klíčové,“ říká s úsměvem sympatický inovátor.

Františkova práce má už nyní na kontě ocenění rektora Univerzity Tomáše Bati a je jasné, že současná výstava pro ni rozhodně nebude tou poslední. Po jejím skončení se motorka podívá také na výstavu Design v pohybu v Praze, Designblok pořádaný Ateliérem designu a na další výstavy za účasti společnosti Kuberg, pro kterou byl celý projekt realizován.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram