15. 6. 2018

Pro všechny ty, kteří sní o prostorném komfortním bydlení v lokalitě nabízející zajímavý kompromis mezi pohodlím města a klidem vesnice, máme dobrou zprávu. Na Kudlově, oblíbené zlínské destinaci proslavené nejen krásnými výhledy a Filmovými ateliéry, ale i osobnostmi jako je Hermína Týrlová a Karel Zeman, pomalu vyrůstá náš první pasivní dům nové generace.

ALPH (Active Live Passive House) je zkratka pro nadčasovou stavbu, která přináší pasivní standard, zdravé a bezpečné bydlení i nejmodernější technologie – a to vše nejen s ohledem k životnímu prostředí, ale také v souladu s feng-shui. Díky příjemnému mikroklimatu a pravidelné výměně vzduchu s rekuperací a filtrací je pasivní dům ideálním řešením (nejen) pro všechny alergiky a astmatiky.

Mimo řízené větrání zbavené veškerých plísní a nečistot dokážou naše „chytré stavby“ také plně využít sluneční světlo a teplo k tomu, aby pro své majitele zajistily vysoký komfort bydlení bez nutnosti jakýchkoliv větších zásahů. Výstavba pasivního domu na Kudlově je projektována technologií betonových prefabrikovaných panelů se zabudovanou tepelnou izolací na venkovní straně, které zajistí dostatečnou akumulaci tepelných zisků jak z pasivních, tak z aktivních zdrojů. Elektrická soustava našich domů je navíc řešena hybridním fotovoltaickým systémem 2. generace, jehož hlavní výhodou je využití vyrobené elektrické energie pro okamžitou spotřebu v rámci osvětlení, napájení spotřebičů a ohřívání užitkové vody.  Topení je podlahové a stropní s možností kombinace obou soustav. Zdrojem tepla je tepelné čerpadlo, které přebytek získaného tepla akumuluje do akumulační nádoby a tím snižuje celkovou roční spotřebu tepla. Stropní soustava zajistí také chlazení domu v letních měsících a na rozdíl od běžných klimatizačních jednotek je bez hluku a proudu vyfukovaného chladného vzduchu.

Do detailů propracovaný kvalitní projekt je pro nás základní stavební kámen, a proto se snažíme ke každému z nich přistupovat zcela individuálně. Vždy ručíme za komplexní návrh, integrující všechny profese. Pro každý projekt vypracujeme také individuální výpočty a simulace, které optimalizují natočení stavby i její nasvícení a zastínění v průběhu dne.

Zaujaly vás četné výhody domů nové generace? Vyberte si u nás projekt pasivního domu s důmyslnou architekturou a moderním vzhledem, který pro vás upravíme na míru.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram