2. 5. 2018

Česká národní banka schválila s účinností k 28. dubnu 2018 prospekt akcií společnosti FILLAMENTUM a.s. - předního výrobce strun pro 3D tisk a zároveň jedné ze tří firem, které se v květnu utkají o přízeň investorů prostřednictvím veřejné primární nabídky akcií (IPO) předcházející uvedení akcií na trh START pražské burzy cenných papírů, který je určen pro malé až středně velké společnosti.

„Hodnota díky inovacím“, takové je motto původně start-upového projektu, který získal v roce 2011 pozornost holdingu NWT. Dnes je již FILLAMENTUM a.s. globální značkou, jejíž materiály používá například i americká armáda. Společnost se zaměřuje na výrobu speciálních polymerových produktů – bowdenových výstelek, technických trubek, hadiček a strun využitelných jak v automobilovém, strojírenském a potravinářském průmyslu, tak v oblasti hobby a designu. Nejrychleji rostoucím segmentem s velkým potenciálem je bezpochyby výroba strun do 3D tiskáren vyráběných pod značkou „fillamentum“, kterou se společnost řadí mezi nejuznávanější světové výrobce. Nejnovější trendy společnost nejen sleduje, ale především sama určuje. Od konkurence se odlišuje zejména špičkovou kvalitou, specifickou barevností a svou pokrokovostí.

"Rozdíl v kvalitě výrobku poznáte na první pohled. Když koupíte čínskou strunu, je křivá, na každém místě jinak tlustá a nekvalitně balená. Vypadá to, jako když si doma namotáte prodlužku. Pro kvalitu tisku jsou to zásadní věci," tak vnímá konkurenční výhodu svých produktů Martina Vítková, předsedkyně představenstva společnosti FILLAMENTUM a.s.

Od začátku činnosti společnosti je možné sledovat stálý organický růst produkce a s ním spojené investiční potřeby. Prostředky získané v rámci veřejné nabídky společnost plánuje zejména využít na investice do nových výrobních linek potřebných pro rozšíření kapacity tuzemské výroby a pro vybudování výrobního a obchodního zázemí v USA, které tvoří významnou část celosvětového trhu s 3D tiskem.

„Pracujeme v oboru, který je velmi progresivní, zejména pokud hovoříme o 3D tisku. Díky našim zkušenostem ze zpracování polymerních materiálů se nám podařilo vlnu nástupu 3D tisku nejen zachytit, ale stát se v tomto oboru do značné míry i těmi, kteří určují trendy. Abychom si toto své postavení udrželi i do budoucna, chceme využít možnosti získat kapitál pro další rozvoj na burze“, říká Josef Doleček, generální ředitel společnosti FILLAMENTUM a.s.

Díky vlastnímu výzkumu, vývoji a úzké spolupráci s řadou českých a slovenských vysokých škol, zejména s Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně či Slovenskou technickou univerzitou v Bratislavě, si společnost udržuje významný technologický náskok. To je zásadní zejména u progresivně se rozvíjejícího oboru 3D tisku, ve kterém patří Fillamentum mezi TOP 5 světových producentů, co se kvality i inovací týče. Na poli 3D tisku dosáhla společnost také řady významných úspěchů a ocenění. Prostřednictvím jejího unikátního filamentu na bázi dřeva (Timberfill), který je odbornou veřejností považován za vůbec nejlepší 3D strunu na bázi dřeva na světě, například vznikl vůbec první plně funkční designový reproduktor.

„Široké produktové a zákaznické portfolio této inovativní společnosti, s rychle rostoucím segmentem spotřebního materiálu pro 3D tisk, dává investorům k dispozici zajímavou růstovou akcii a přitom s diversifikovaným rizikem. Jsme přesvědčeni, že o akcie společnosti bude velký zájem a společnosti se podaří naplnit svůj cíl a úspěšně vstoupit na trh START“ říká Jakub Burda, Managing Director, Roklen Corporate Finance.

S účinností k 28. dubnu 2018 schválila Česká národní banka prospekt akcií společnosti FILLAMENTUM a.s., ISIN CZ0009007027, na jehož základě je činěna veřejná nabídka úpisu až 28 800 ks nově vydávaných kusových zaknihovaných akcií, které představují 22,36% podíl na společnosti. Akcie je možné upisovat prostřednictvím členů Burzy cenných papírů Praha, a.s. (BCPP) a obchodníků s cennými papíry, kteří mají přístup do systému START-Veřejná nabídka určeného pro realizaci veřejné nabídky akcií. Nabídka akcií společnosti potrvá od 30. dubna 2018 do poledne 15. května 2018. Cenové rozpětí objednávek bylo stanoveno na 816 Kč až 1 337 Kč za jednu akcii. Minimální počet akcií požadovaných v objednávce je omezen minimální nabídnutou kupní cenou – 244 800 Kč, maximální počet pak celkovým počtem nově vydaných akcií.

Poradcem a koordinátorem procesu veřejné nabídky a vstupu na trh START je Roklen Holding, právní poradenství poskytuje advokátní kancelář PRK Partners.

Tento dokument není veřejnou nabídkou jakýchkoli cenných papírů společnosti FILLAMENTUM a.s.; jakékoli rozhodnutí investovat do akcií společnosti musí být učiněno výhradně na základě schváleného a uveřejněného prospektu akcií.

Odkaz na stránky společnosti FILLAMENTUM a.s. týkající se emise akcií:
fillamentum.com/pages/pro_investory

Pro bližší informace kontaktujte:

Josef Doleček
Generální ředitel, FILLAMENTUM a.s.
Tel.: 602 730 187
Email: josef@fillamentum.com

Jakub Burda
Managing director, Roklen Corporate Finance
Tel.: 602 717 976
Email: burda@roklen.cz

Fotografie ke stažení zde.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram