Projekt Hlasová biometrie

14. 2. 2018

Naše divize ICT zpracovala rozsáhlý dokument popisujícího nasazení sdíleného řešení hlasové biometrie mezi několik partnerů. Jeho součástí je také Proof of Concept, který byl vytvořen v prostředí NWT LAB. Hlasová biometrie slouží k verifikaci osob na základě jedinečných charakteristik jejich hlasu a lze ji využít jako doplňující opatření pro ověření identity po doplnění přístupového hesla. Mimo zabezpečení přístupu se ale hodí také pro automatickou detekci problematických volajících, bezkontaktní verifikaci i ověření volajících po telefonní lince.

Do provozu aktuálně uvádíme také prototyp HB pro funkcionality Vocal Password - kdy je možné na konkrétní telefonní číslo zavolat a system uživatele nejprve vyzve k pořízení hlasového vzorku a následně po dalším zavolání ověřuje podle telefonního čísla, zda jeho hlas sedí s nahraným hlasovým vzorkem.

Vize využití technologie hlasové biometrie vychází ze snahy společnosti Solus nalézt synergické efekty v poskytovaných službách, které jsou dnes založené na sdílených registrech, využívaných napříč organizacemi a segmenty v Českém Republice. Tyto registry dávají poskytovatelům služeb sdílené informace o občanech (potenciálních či stávajících klientech společností). Cílem projektu je vybudovat a provozovat centrální registr hlasových biometrických otisků, do kterého by oboustranně (to znamená jak v procesu pořizování, tak procesu ověřování) přispívaly společnosti využívající stávající registry.

Testovací rozhraní můžete vyzkoušet na tel. +420 910 809 901.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram