30. 8. 2016

Tradice a moderní nástroje jsou mimo jiné synonymy ke dvěma velkým společnostem zlínského kraje, které jsou vzájemně provázány dlouholetou spoluprací a společným smyslem pro kvalitu. Článek, který si můžete přečíst v týdeníku Ekonom, hovoří v jedné části o vizovické společnosti Rudolf Jelínek, producentovi lihovin s dlouholetou tradicí. Jejich cílem je udržení hodnot předávaných z generace na generaci, a to jak v komunikaci, tak při výrobních postupech. Naše firma je, dalo by se říci, pravým opakem – jdeme kupředu a chceme být první na trhu se všemi možnými technologickými řešeními. Co bylo loni, je pro nás historie.

Naše firmy se střetly už dříve, když jsme do Vizovic dovážely počítačový hardware a software, nyní je ale spolupráce o několik kroků dál. Protože sami využíváme cloudová řešení a známe praktičnost jak teoreticky, tak z praxe, neváhali jsme nabídnout je i „Jelínkovi“. Využití cloudu skrývá volnost pro zaměstnance, kteří mohou získat svá data z jakéhokoliv koutu světa, kam jen internetová síť dosáhne. Navíc není potřeba řešit složité VPN připojení a podobné licence. Přesto zaručuje vysokou míru bezpečnosti, což si chválí firmy i samotní zaměstnanci. Vzhledem k bonusu ve formě Microsoft podpory se svou rozsáhlou škálou programů, nikdo dlouho neváhá.

V rozhovoru mezi IT ředitelkou společnosti Rudolf Jelínek, Markétou Matějčnou, a vedoucím týmu cloudových technologií NWT, Tomášem Ševčíkem, zní spoustu užitečných benefitů, které řešení cloudu nabízí. Jeden z odstavců je celý věnován výkonu. Ten je při takovém řešení totožný s Vaší potřebou. Nikdy ne příliš malý, tedy nedostačující, ani příliš velký a proto nákladný. Mimo to zde vládne výhoda časové flexibility ve výkonu. Praktičnost a uživatelská jednoduchost jsou základem.

Jako další výhodu vyzdvihuje Tomáš Ševčík cenu. Ta je přijatelná jak pro samotný chod, tak pro přechod z jiného řešení. Společnosti Rudolf Jelínek se podařilo nahradit starý systém za Microsoft Office 365 Business Essentials během pouhého měsíce včetně příprav. Změny nejsou pro zaměstnance nikterak nepříjemné, jelikož nástroje jsou obdobné jako u verze starší a inovace na venek pro uživatele minimální. I přesto jsou pokroky velké a modernizace nabízí lepší kvalitu výstupu. A to také díky mnoha benefitům v podobě licencí, které Microsoft podpora nabízí. Od emailového řešení, přes Skype pro firmy až po balíčky Microsoft Office.

Pokud chcete vědět víc, čtěte rozhovor v týdeníku Ekonom.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram