29. 8. 2016

USB_Killer-310x200

Netrvalo to ani tak dlouho, než jsme přivykli ke svým „miláčkům“. Jak v osobním, tak pracovním životě. Jsou tu všude kolem nás, s námi, a my už bez nich neuděláme ani krok. Počítače, mobilní zařízení a jiné technické vymoženosti.
Představte si klasický pracovní den. Přijde usměvavý klient, prohodíte pár slov o krásném počasí. Než odejde ze dveří, skromně vás poprosí, zda mu to můžete radši hodit i na flešku. Vy jen zvoláte, že to není žádný problém, a už to tam důvěřivě sunete. Na židli se spokojeně vytočíte o sto a osmdesát stupňů, čelem k zákazníkovi. Chvíli čekání zkrátíte klábosením o víkendovém koupání. Přisunete se zpět ke stolu, když v tom… ČERNO!
Vteřina, která změní váš život na týdny, možná měsíce. Všechna nezálohovaná data pryč, všechna uživatelská nastavení pryč, všechno. Včetně funkčního počítače i vašeho úsměvu na rtech. Představujeme vám USB Killer. Pomocník leda tak pro rodiče herních maniaků. Tento USB disk funguje na principu kondenzátorů, které se skrze připojení nabíjí. Energii následně flash disk použije k útoku s 200V napětím. Zkratuje vaše zařízení, ani nemrknete. Nechat takový disk v počítači několik minut může být pro okolí nebezpečím. Nemusíte se ovšem strachovat, za přívětivou cenu 50 € si můžete koupit takzvaný USB Killer shield. Přídavnou část pro disk, která ruší zmíněné smrtící napětí.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram