9. 6. 2016

11

Společnost Lenovo je po LG dalším výrobcem mobilních telefonů, který se snaží nalákat uživatele na modulární chytré telefony.

Modulární elektronika staví na velmi jednoduchém principu. Když uživateli nějaký hardwarový díl v jeho mobilním telefonu nevyhovuje, jednoduše jej vymění za jiný a „přicvakne“ k svému zařízení další díl.

Přesně takovým přístrojem je i novinka Lenovo Moto Z, který se kromě vyměnitelných modulů snaží uživatele nalákat také na vlastní výbavu - výkonný mobilní procesor, 4 GB operační paměti a až 64GB úložný prostor. Novinka je dále vybavena 13Mpx fotoaparátem s optickou stabilizací obrazu a automatickým laserovým ostřením. Přední 5Mpx fotoaparát přináší širokoúhlou čočku celý přístroj nabízí speciální povrchovou úpravu, která odpuzuje vodu, díky které by měl bez úhony přečkat i náhodné polití.

Nový smartphone Moto Z má být společně se sadou příslušenství celosvětově dostupný od začátku letošního září. Dostupnost ani cena pro český trh však prozatím nebyly stanoveny.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram