2. 11. 2015

Společnost NWT a.s. spojila 3 klíčové ingredience moderního IT a stvořila nové datové centrum, které zákazníkům nabídne cloudová řešení s přidanou hodnotou. Zákazníci z řad firem, podniků či jednotlivců hledají způsob, jak přesunout své IT do cloudu a dostat se tak k nejnovějším technologiím a službám, a to vše DC Silo nabídne.

Spojením technické i obchodní expertízy NWT a.s. s nejmodernější infrastrukturou v České republice si klade DC Silo za cíl poskytovat komplexní, bezpečné a flexibilní cloudové služby, které se přizpůsobí potřebám zákazníkům.

S růstem podnikání nezbytně rostou požadavky na výpočetní výkon. Proto se společnost NWT a.s. rozhodla vybudovat své vlastní datové centrum. Už při jeho stavbě vedení rozhodlo, že požadovanou kvalitu, služby a zázemí datacentra nabídne i zákazníkům. Díky tomu je NWT a.s. schopna poskytovat služby DC Silo v podobě ucelených řešení a scénářů, např. služeb privátního cloudu, housingu či flexibilní infrastruktury.

DC Silo stojí technickým základem na serverové infrastruktuře Fujitsu a síťových prvcích Cisco. Softwarová architektura je postavena na technologiích společnosti Microsoft, konkrétně Windows Server 2012 R2, System Center a především pak Windows Azure Pack. Kvalitu celého řešení zastřešila blízká spolupráce s konzultanty a architekty společnosti Microsoft.

NWT a.s. je dlouholetým partnerem společnosti Microsoft v České republice a zároveň držitelem prestižního 1. místa Microsoft Awards TOP Partner za rok 2015. S cloudovými technologiemi pracuje společnost od jejich počátku, v první fázi se jednalo o produkty z Office 365 a Microsoft Azure. Nyní je NWT a.s. schopna zákazníkům nabídnout vlastní cloudové řešení, které nabízí služby tematicky i technicky spřízněné se službami Microsoft Azure, ale v zázemí datového centra umístěného na území České republiky, s podporou v českém jazyce v rozmezí 24/7/365.

Zlín, 2. 11. 2015 – „Když jsme uvažovali o výstavbě datového cent­ra, nechtěli jsme vytvořit jen další prostor, kde bychom prodávali výpočetní výkon. Naším záměrem bylo vytvoření kombinace soustředěného centra a kvalitních služeb s technologickým náskokem, které bude pro zákazníky přitažlivé. I proto jsme se rozhodli pro partnerství se společnostmi, jejichž vize a kvalitativní záruky jsou nám blízká,“ říká Tomáš Verner, vedoucí datového centra Silo.

Praha, 2. 11. 2015 – „Společnost NWT a.s. se spuštěním DC Silo a jeho služeb zařadila do skupiny technologicky vyspělých společností, které jsou privilegovanými členy programu Cloud OS Network na území České republiky. Tedy programu, který v rámci ekosystému společnosti Microsoft požaduje vysoké technologické standardy a zaručení nejvyšší možné kvality poskytovaných cloudových služeb,“ doplňuje Dalibor Kačmář, ředitel serverové divize společnosti Microsoft.

Spuštěním DC Silo a jeho služeb zákazníci NWT a.s. dostávají širokou nabídku cloudového řešení svých IT potřeb, záruky vysoké dostupnosti, 24/7/365 podporu v českém jazyce a flexibilní a stabilní prostředí, které vyhoví drtivé většině požadavků.

Kontaktní osoba pro média
Tomáš Verner
Vedoucí Datového centra Silo
Mobil: +420 725 929794
E-mail: tomas.verner@nwt.cz

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram