Komunální elektromobil Enviel společnosti NWT testují v ostrém provozu první zástupci měst

1. 10. 2020

 
Komunální elektromobil Enviel od start-upu ENVIEL Systems technologické a inovační společnosti NWT má za sebou svůj první „ostrý provoz.“ První zastávkou na mini tour po městech a obcích byly Buchlovice, kde se užitkový vůz podílel na svozu biomasy po údržbě trávníků. Další stanoviště jej čeká v Praze. Elektromobil tak při odlišných podmínkách práce postupně otestují ti nejdůležitější – koncoví uživatelé, na základě jejichž připomínek doladí společnost ENVIEL Systems, s.r.o. poslední detaily.
 
 
První český elektromobil Enviel boří předsudky od samého začátku. Ukazuje, že i komunální služby můžou mít pozitivní vliv na vizuální podobu města a zároveň nerušit jeho obyvatele. Do společnosti jej ENVIEL Systems uvedlo poprvé na podzim roku 2019 před sídlem Autoklubu České republiky v Praze. Nezůstalo ale jen u představování. Během deseti následujících měsíců stihl elektromobil hned několik odborných kulturních akcí, závěrečné homologační zkoušky brzd i testování v reálném provozu.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram