Naše pasivní domy ALPH pracují s technologií chytré domácnosti Loxone

22. 7. 2020

Naše divize Pasivní domy, která vyvíjí a dodává vlastní systém pro stavbu moderního bydlení s názvem ALPH, využívá ve svých projektech Loxone. Řešení, které má pod palcem veškeré funkce chytrého domu. Vše o sobě ví, rozumí si a dokáže spolupracovat na základě zjištěných dat. Díky této kooperaci vše v domě funguje bez kompromisů.

Se systémem ALPH (Active Live Passive House) pracujeme jak v rámci našich developerských projektů, tak v rámci výstavby na zakázku či v projektech jiných stavebních firem, které tuto technologii využívají (mohou odebírat typizované stavební bloky nebo si je nechat vyrobit na míru). V prvním a druhém případě si zákazník může standardně zvolit Loxone jako řešení ovládání a automatizace technologií. Podobně jako u výbavy automobilů si vybere úroveň podle svých potřeb a možností.

O 50 000 úkonů méně, více času pro život

Konečně domov, který myslí a jedná jako my. Stará se o nás podle sezóny, počasí a našeho životního stylu. Skutečně inteligentní dům zařídí sám většinu úkonů kolem zabezpečení, komfortu či úspor. Přitom nám dá maximum kontroly a nenaruší soukromí.

 

 

Funkce a možnosti inteligentního domu

Loxone nabízí řešení pro veškeré funkce chytrého domu. Skutečné kouzlo je v dokonalé souhře všech komponent. Vše o sobě ví, rozumí si a dokáže spolupracovat na základě zjištěných dat. Díky této kooperaci vše v domě funguje bez kompromisů.

1. Osvětlení

Díky inteligentnímu ovládání osvětlení budete mít doma vždy tu správnou atmosféru ve správný čas. Nebudete přitom potřebovat zástupy tlačítek a ovladačů.

Vaše světla ví, co mají dělat

V chytrém domě světla ví, jestli a jak mají svítit. Když vstoupíte do místnosti, kde je tma, rozsvítí základní světlo. Když odejdete, sama zhasnou. Když ale spíte, svítí pouze tak, aby nikoho neoslnila. Stačí sundat nohu z postele. Ve většině případů se o ně nemusíte vůbec starat.

Světlo výrazně ovlivňuje orientaci a estetiku, ale má zároveň výrazný vliv na naše zdraví, náladu a produktivitu. Loxone dokáže integrovat různé světelné zdroje a vzájemně je kombinovat.

2. Stínění

Žaluzie, rolety, markýzy nebo jiné typy stínění mohou být dokonale ovládány pomocí Loxone. Tím získáte například ochranu proti horku v létě a v zimě teplo zdarma.

Vaše stínění dokáže mnohem více než jen chránit před sluncem

Stínění řízené systémem Loxone funguje automaticky, dokáže se přizpůsobovat aktuálním povětrnostním podmínkám a zajišťuje maximální soukromí v domácnostech.

3. Topení a klimatizace

Užijte si perfektní teplotu v každé místnosti bez zbytečných nákladů. Loxone bude řídit vaše topení a chlazení v dokonalé interakci se stínící technikou.

Perfektní teplota díky inteligentnímu vytápění, chlazení a rekuperaci

Perfektní teplota a kvalita vzduchu po celý den. S Loxone je to hračka! Díky dokonalé souhře technologií jako je vytápění, chlazení, rekuperace a automatizovaná stínící technika.

Optimální klima v různých místnostech

Každá místnost slouží k jinému účelu. Z těchto důvodů doporučujeme nastavit různé teploty a úrovně vlhkosti pro každou místnost zvlášť. Pro spánek je vhodnější chladnější teplota okolo 18 °C. V koupelně naopak oceníte teplotu 23 °C a v obývacím pokoji 21,5 °C. Teploty v jednotlivých místnostech je možné přizpůsobit vašemu dennímu režimu a systém už se o vše postará sám.

4. Energie

S Loxone budete mít vždy přehled a jistotu, že veškeré energie jsou využívány maximálně efektivně. Nic nepoběží zbytečně a můžete například upřednostnit vlastní zdroje.

Mějte náklady za energie pod kontrolou

V zimním období můžete využít slunečního záření a ušetřit tak za vytápění, naopak v létě inteligentní stínící technika ochrání váš dům před přehřátím.

Dokonalá spolupráce vytápění, stínění, rekuperace a dalších technologií

Díky vzájemné spolupráci jednotlivých technologií dokáže Loxone využívat vždy nejlevnější zdroj energie a výrazně tak snížit provozní náklady i šetřit životní prostředí.

5. Zabezpečení

S Loxone se můžete spolehnout hned na několik rovin zabezpečení: ochranu před vloupáním, před požárem, před únikem vody, před vlivy počasí či ochranu soukromí.

Zabezpečení od Loxone nabízí komplexní ochranu domácností

Moderní zabezpečení již není pouze o alarmu. Inteligentní zabezpečovací systém dokáže předcházet vloupání v době vaší nepřítomnosti a zároveň chrání budovu před nečekaným únikem vody nebo požárem.
Hlavní výhodou je využití mnoha prvků, které již slouží například k automatizaci osvětlení, stínění či hudby. Loxone tak dokáže jednotlivé technologie propojit a využít jejich potenciál na maximum.

6. Přístupový systém

Navrhněte si řízení přístupu podle svých představ: videointerkom se vzdálenou komunikací, NFC přívěsky místo klíčů, dočasné číselné kódy, automatické zastřežení a mnoho dalšího.

Přístup do domu je díky Loxone naprosto bezpečný, pohodlný a spolupráce s dalšími technologiemi nabízí mnoho dalších užitečných funkcí. S Loxone si můžete vybrat ideální řešení přímo na míru.

Zabezpečený přístup díky Loxone aplikaci

V naší bezplatné aplikaci pro každý smartphone, tablet či počítač ihned vidíte, kdo je u dveří. Můžete v ní zároveň snadno spravovat jednotlivé uživatele a přidělovat jim individuální přístupová práva.

Správa uživatelů

Máte naprostou kontrolu nad tím, kdo má přístup do vaší budovy. Ať už se jedná o rodinné příslušníky, přátele nebo zaměstnance. Každý může mít přidělen přístup do odlišných prostor a třeba jen v určitý čas.

Videovrátný

Loxone Intercom je vybaven kamerou, reproduktorem a mikrofonem. Když někdo zazvoní, můžete se snadno v aplikaci podívat o koho jde, komunikovat s ním a pustit jej dovnitř. V aplikaci se můžete i zpětně podívat, kdo zvonil u vašich dveří.

Přístupový kód

V aplikaci můžete vytvářet přístupové číselné kódy. Je to ideální řešení pro dočasné přístupy. Odjíždíte na dovolenou a sousedka vám chodí zalévat květiny? Přijela vám návštěva na víkend? Vytvořte v aplikaci časově omezený kód a je hotovo!

NFC přístup

Alternativou klasického klíče a číselných kódů je přístup pomocí NFC přívěsku či samolepky. Stačí jej přidržet u NFC Code Touch a je otevřeno.

Malý, elegantní přívěsek vám nahradí klasické klíče a v případě ztráty jej jednoduše vymažete ze systému.
Šifrování NFC vám poskytuje nejvyšší úroveň zabezpečení, proto je ideálním řešením jak pro domácnosti, tak i firmy.

Loxone Intercom

Díky Loxone Intercomu, který je vybaven kamerou, reproduktorem a mikrofonem, můžete vidět, co se děje u dveří a odkudkoli komunikovat s návštěvou skrze aplikaci.

Vždy se tak můžete přesvědčit, kdo je u dveří a případně dveře otevřít. Díky notifikacím stačí mít u sebe telefon a o tom, že někdo zvoní, se dozvíte třeba i na zahradě či v práci.

Zdroj: www.loxone.com

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram