Jde to i bez chemie - reportáž ČT1

24. 1. 2020

 

Rajčata na pultech obchodů celoročně a bez pesticidů? Za nás rozhodně ano! Jde to i jinak. Tam, kde se jiní přikloní k chemii, my vypustíme do akce úplně jiný kalibr - Klopušku skleníkovou, Parazitickou vosičku a Savečku oranžovou. Přirozené nepřátele škůdců, díky kterým se ve skleníku vytvoří stabilní populace predátorů a parazitoidů, kteří neumožní škůdcům jejich přemnožení.

Máme velkou radost, že se nám jako prvním v České republice podařilo získat označení Bez pesticidů. A ještě větší z toho, že se na stejnou cestu vydal také skleník v Haňovicích, který jsme pro investora ZD Haňovice postavili v roce 2016.

 "Český zákazník je čím dál náročnější na kvalitu produkce a potravin, takže značka Bez pesticidů a smysl toho dodávat svému tělu jenom to, co mu náleží, je, si myslím, na vzestupu," pozitivně hodnotí situaci marketingová manažerka Farmy Bezdínek, Monika Zábojníková.

Celá reportáž ke zhlédnutí ZDE.

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram