13. 3. 2018

Podívejte se na záznam pátečního zpravodajství ČT, které vám poodhalí zákulisí farmy ve Smržicích - jednoho ze 3 hi-tech pěstebních skleníků, jehož stavbu jsme zrealizovali během roku 2017. První rostlinky se tady zasadily v prosinci a po necelých 3 měsících odstartovala zasloužená první sklizeň. Rajčat se ve Smržicích denně sklidí i více jako 1 tuna a dozrávat budou až do konce července...

Úroda z nových skleníků by měla začít brzy konkurovat zahraničnímu dovozu - pyšní se totiž nejen svou lokálností, ale především skvělou chutí a bezprostřední čerstvostí. "Chtěli jsme zkrátka dokázat, že i u nás na Hané umíme vypěstovat rajčata nejvyšší možné kvality, a jsem opravdu rád, že to vyšlo. Díky tomu, že naše rajčata jsou do druhého dne v rukou zákazníka, chutnají přesně tak, jak mají a jak slibuje název Čerstvě utrženo: jako byste si je před chvílí sami utrhli z keříku na zahrádce", říká vedoucí farmy, Marek Miklas. A co vy, už jste česká rajčata ochutnali?

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram