13. 11. 2019

Praha, 12. listopadu 2019 - Zlínská technologická a inovační společnost NWT dnes představila svůj nejnovější projekt Enviel novinářům. První komunální elektromobil s nulovými emisemi oficiálně uvedla do společnosti v 11 hodin před sídlem Autoklubu České republiky v Praze.

Start-up nepodpořilo NWT náhodou. Společnost už delší dobu soustředí své aktivity na trvale udržitelný rozvoj i celosvětovou environmentální politiku. Enviel je synonymem pro tichý a čistý provoz. Multifunkční vozy s celoročním využitím jsou vhodné ke správě parků, údržbě zeleně, úklidu, pracím na staveništi nebo správě výrobních areálů. Přináší bezemisní provoz, nízké náklady, ergonomický uživatelský komfort a celou řadu dalších nadstandardních funkcí. Díky svým rozměrům se Enviel dostane i do obtížně dostupných a frekventovaných míst. Je dokonale přizpůsobivý. Zapadne, neruší a díky variabilním nástavbám, vysokému výkonu a pohonu 4×4 si s přehledem poradí s celoroční údržbou měst a obcí.

Vozy Enviel zhruba o velikosti známé multikáry nejprve zamíří na český trh, kde chtějí získat zhruba desetinový podíl. "Současná technologie dieslových pohonů již není úplně vhodná pro využití v komunálních službách, proto jsme se rozhodli jít cestou elektromobilu. Do vývoje jsme investovali nižší desítky milionů korun," uvedl společník Envielu Ladislav Chudý.

NWT pro projekt inteligentního elektromobilu inspiroval celosvětový koncept Smart city ready. Vize nedaleké budoucnosti, ve které se moderní technologie směřují smysluplně tak, aby bylo zdraví zachováno nám i naší planetě. Inteligentní odpadkové koše na solární energii, budovy, co se o sebe samy postarají, veřejné osvětlení, které svítí, jen když je někdo zrovna poblíž – a všudypřítomná elektromobilita. Smart city přivádí k životu principy udržitelného rozvoje s vizí vzájemného propojení a harmonizace.

Celý článek si můžete přečíst na idnes.cz.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram