3. 7. 2019

Obchodní manažerku divize Energie, Jarku Markovou, na práci nejvíc baví lidi. A je to vzájemné! Málokterý obchoďák vám totiž padne do oka natolik, že mu zavoláte jen tak, abyste se zeptali, jak si užil dovolenou ????. My se nedivíme. Jarka je u nás rozhodně na správném místě. Energie (minimálně té pozitivní) má totiž opravdu na rozdávání. A když si ráno krapet přivstanete, dost možná ji uvidíte s karimatkou pod paží na cestě na ranní jogu - jak jinak než na terase našeho Sila.

 

Férové jednání je základ, proto se naše divize Energie v červnu připojila k deklaraci na ochranu zákazníků proti takzvaným energetickým šmejdům

Když tě vidím, nemůžu si odpustit hned první otázku: Jak to děláš, že máš pořád úsměv na rtech, dobrou náladu - a pohoda z tebe přímo sálá? Je to trvalé nastavení mysli, anebo každodenní úsilí – meditace za rozbřesku slunce a sekvence „psů hlavou dolů“, anebo nějaká jiná vychytávka ?????

Asi to nastavení mysli a průběžná práce na sobě. Vyžaduje to ze začátku hodně úsilí, ale naučí vás to neřešit hlouposti, které nemůžete ovlivnit a soustředit se na to důležité – své nejbližší. Dobré je všímat si maličkostí – že před domem kvete bledulka, je nádherný východ slunce, nebo že si odpoledne zajdete na kafe a zákusek s kamarádkou.

Jak bys popsala svou pracovní pozici v NWT?

Pracuji na divizi Energie jako obchodník pro velké firemní zákazníky. Mým úkolem je najít nové zákazníky, kterým bychom dodávali elektřinu a zemní plyn, a pak s nimi udržovat vztah. Jsem jim také podporou, pokud řeší v této oblasti nějaký problém. Skoro denně komunikuji s mým nadřízeným ohledně vývoje cen na burze. Práce obnáší i neustálý přehled o energetice a jejím vývoji. Samozřejmě to celé vyžaduje podporu v zádech od mých kolegyň.

 

Malování je Jarčinou oblíbenou meditací

Jaký by podle tebe měl být správný obchoďák? Děláš něco jinak než ostatní?

Být jiný než ostatní je rozhodně důležité. Zákazníkovi totiž stále někdo volá a vnucuje se, pokud si mě ale zapamatuje v dobrém slova smyslu, je ochotný se se mnou bavit.

Měla jsi o NWT povědomí už dříve, anebo jsi vůbec netušila, co tě čeká? 

Spíše jen okrajově. Když jsem uvažovala o změně práce a začala se o NWT zajímat, překvapilo mě, kolik toho dělá a umí. V dnešní době se to totiž moc nenosí. Firmy se soustředí většinou na jednu činnost, proto se mi přístup NWT moc líbí.

A ze všeho nejvíce mě pozitivně šokovalo vysílání Utajeného šéfa s panem Vítkem. Bylo to jen pár dní poté, co jsem kývla na nabídku zaměstnání v NWT a utvrdilo mě to v tom, že jsem udělala správné rozhodnutí.

Tvá práce se točí kolem energií. Zbývá ti nějaká i pro sebe? Jak si dobíjíš baterky?

Můj velký koníček je malování, kterému se věnuji už tři roky. Nevím, kde se to ve mně probudilo, nikdy předtím jsem nekreslila ????...

Pak ráda čtu o psychologii, obchodu a seberozvoji, občas si jdu zaplavat a nejvíc si odpočinu při turistice - obzvlášť na místech, kde není moc lidí (i když je mám ráda ????). Naprosto dokonale se restartuji po týdnu lyžování v Alpách s mým mužem, kdy není čas přemýšlet.

Takže kdyby sis měla vybrat, jestli týden all inclusive v Hiltonu, anebo obout pohorky, „hodit stan na záda“, nechat civilizaci v dáli a jít se toulat přírodou, nebudeš váhat?

Zkombinovala bych to – obout pohorky, hodit batoh na záda a toulat se přírodou mimo civilizaci, večer se pak vracet do pohodlného hotelu, kde o mě bude postaráno ????.

Existuje nějaká technologie, bez které si nedokážeš představit život?

Asi bez mobilního telefonu a datového připojení.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram