6. 12. 2018

Zlín, 6. prosince 2018 – Jedné ze společností významného technologického holdingu NWT, společnosti NWT Invest se na investiční platformě Fundlift podařilo rozjet historicky největší crowfundingovou kampaň v ČR. Na financování developerského projektu Park Tower vybrali 250 % z původní plánované částky 10 mil. Kč.

Peníze od investorů poptávala investiční společnost NWT Invest, která se dlouhodobě zaměřuje na projekty v oblasti obnovitelných zdrojů energie. Na investici se mohl podílet kdokoliv, a to již od 5 tisíc Kč výměnou za 3leté dluhopisy s ročním úrokovým výnosem 6 %. Za necelé 3 dny dokázalo NWT upsat více než 80 % plánované emise. O projekt byl tak velký zájem, že původní částku 10 mil. Kč navýšili na úplné maximum – 25 mil. Kč.

„Naše pocity se popisují opravdu stěží, jsme nesmírně nadšení a vděční. Podle nás to vypovídá o tom, že nám naši klienti důvěřují. Nebojí se nám svěřit své prostředky a věří projektu i značce NWT, která za ním stojí. To nás velmi mile překvapilo. Věříme, že budou spokojeni,“ říká finanční ředitelka NWT Martina Vítková. S investory nespolupracuje poprvé. Zkušenosti má přímo z kapitálového trhu, kde byla letos její dceřiná společnost FILLAMENTUM a.s. vůbec první firmou, která úspěšně upsala akcie na nově otevřeném trhu START pražské burzy.

Jsme rádi, že jsme mohli navázat spolupráci s tak významnou skupinou, jako je NWT, a podílet se na jejím projektu Park Tower, který bude v centru Zlína skutečně jedinečný. NWT je jedním z důkazů toho, že financování formou crowdfundingu na Fundliftu není vhodné jen pro technologické startupy, ale i pro mnohem větší společnosti se širokým záběrem aktivit.“ komentuje úspěšnou kampaň Radek Musil, CEO Fundliftu.

Bydlení s nádechem Ameriky – tak zní vize nejnovějšího developerského projektu společnosti NWT s názvem Park Tower. Výstavba luxusní výškové budovy s panoramatickým výhledem na celý Zlín řeší nedostatečnou kapacitu bytových jednotek ve městě. „Projekt Park Tower jsme se rozhodli realizovat, protože je v centru krajského města Zlína a bytová situace ve městě je neutěšená, žádné volné byty nejsou k dispozici.“ říká Martina Vítková, finanční ředitelka NWT.

Začátkem září 2018 spustilo NWT předprodej dohromady 107 bytových jednotek o rozloze 22 – 120 m², mezi kterými nechybí funkční garsonky, prostorné rodinné byty i luxusní vzdušné apartmány s vlastním výtahem, střešní terasou nebo lodžií inspirované osobnostmi jako John F. Kennedy, John Lennon nebo Marilyn Monroe.

 

 

Pro více informací kontaktujte:

 

Radek Musil

CEO, Fundlift

Tel.: +420 724 082 522

E-mail: musil@roklen.cz

 

Jaroslav Vychodil

Ředitel Ekonomického úseku NWT

Tel.: +420 606 028 342

E-mail: jaroslav.vychodil@nwt.cz

 

 

 

 

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram